کد خبر 1391362
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
باکتری

تب حصبه اگرچه در کشورهای توسعه یافته شیوع بسیار اندکی دارد و به نظر می‌رسد که بطور کامل کنترل شده باشد، اما این تهدید باستانی هنوز قدرت به خطر انداختن دنیای مدرن ما را دارد.

به گزارش مشرق، در حال حاضر، آنتی بیوتیک‌ها تنها راه برای درمان موثر تیفوئید هستند که توسط باکتری S Typhi ایجاد می‌شود. با این حال، دانشمندان می‌گویند طی سه دهه گذشته، مقاومت این باکتری به آنتی بیوتیک‌های خوراکی به شکل عجیبی در حال افزایش بوده است. محققان با تعیین توالی ژنوم ۳۴۸۹ سویه S Typhi که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ در نپال، بنگلادش، پاکستان و هند شایع شده بودند، متوجه ظهور سویه‌های جدیدی شدند که بشدت در مقابل داروهای خوراکی از خود مقاومت نشان می‌دهند.

دانشمندان می‌گویند سویه جدید XDR Typhi نه تنها در برابر آنتی بیوتیک‌های اولیه‌ای مانند آمپی سیلین، کلرامفنیکل و تری متوپریم/سولفامتوکسازول غیرقابل نفوذ است، بلکه نسبت به آنتی بیوتیک‌های جدیدتر مانند فلوروکینولون‌ها و سفالوسپورین‌های نسل سوم نیز مقاوم است. اما خبر بدتر اینکه این سویه جدید با سرعتی بسیار بیشتر از سویه‌های قبلی در حال گسترش به نقاط مختلف جهان است. بر اساس تحقیقات جدید اگرچه بیشتر موارد XDR Typhi از جنوب آسیا سرچشمه می‌گیرند، اما از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از ۲۰۰ نقطه دیگر در جهان نیز این سویه را گزارش کرده اند.

دانشمندان می‌گویند بیشتر گزارش‌های سویه جدید مربوط به دیگر نقاط آسیا و آفریقا بوده است، اما بریتانیا، آمریکا و کانادا نیز مواردی از ابتلا را گزارش کرده اند. جیسون متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه استنفورد می‌گوید: «سرعت ظهور و گسترش سویه‌های بسیار مقاوم S. Typhi در سال‌های اخیر، می‌تواند یک دلیل واقعی برای نگرانی همه ما باشد. پس بهتر است هرچه سریعتر اقدامات پیشگیری فوری را، به‌ویژه در کشورهای در معرض خطر، آغاز کنیم».

اگرچه دانشمندان سال‌هاست که درباره خطر گسترش حصبه مقاوم به دارو هشدار می‌دهند، اما تحقیقات جدید بزرگترین تجزیه و تحلیل ژنوم این باکتری محسوب می‌شود. دانشمندان می‌گویند در صورتی که نتوان دارویی برای این حصبه جدید و مقاوم پیدا کرد، تا ۲۰ درصد افراد مبتلا را می‌تواند به کام مرگ بکشاند. در حال حاضر حدود ۱۱ میلیون نفر در سال به این بیماری مبتلا می‌شوند به همین دلیل دانشمندان هشدار می‌دهند بدون درمان جدید نه تنها آمار مرگ و میر بالا خواهد رفت بلکه موارد ابتلا نیز بیشتر خواهد شد. این دانشمندان می‌افزایند، اگر کووید-۱۹ چیزی به ما آموخته باشد، این است که بیماری‌ها در دنیای مدرن و امروزی ما به راحتی منتشر می‌شوند، پس هیچ تهدیدی را نمی‌توان ساده گرفت.

منبع:فرارو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۴
    7 0
    این دانشمندایی که اضحار نظر میکنند همونایی هستند که این بیماری در آزمایشگاه مقاوم کردند و در عوض پول گرفتند و حالا با بیان عادی سازی میکنند.
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۴
      0 0
      اظهار نظر
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۴
    0 1
    نپال، بنگلادش، پاکستان و هند، چین و کشورهای فقیرافریقا. این چندتا کشور در زمینه نابودی دستاوردهای بهداشتی بشر سنگ تموم میذارن. تموم هم نمیشن.
    • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
      0 0
      اشتباه میکنی این جورج سورس یهودی وبیل گیتس به ظاهر مهربان هستند که با کمک ارتش امریکا هستند که سنگ تموم میذارند نه این کشورهای بیچاره
  • IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۴
    3 0
    خداشاهده من خودم مستند همین شرکتهارودیدم ابولا وسارس ومرس وکرونا رادرازمایشگاه خودشون تولیدمیکنن زبان اصلی بازیرنویس بود طرف هم ازخودشون بودکه گزارش تهیه کرده بود موبه تن ادم سیخ میشد الان روسیه صداش برای ازمایشگاههای امریکا چندباردراومد
  • IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۴
    1 0
    کرونا تموم شد بریم بریم سراغ بعدی... سازمان جهانی بهداشت و کشورهای ثروتمند نمیدونن چطوری جمعیت جهان رو کم کنن رو میارن به ایجاد بیماری های آزمایشگاهی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس